אין יותר כיף מהשלב בו בוצעה שתילת הצמחיה, והגינה שלנו הופכת למקום הפסטורלי והנעים ביותר לשהות בו. אז אחרי שקיבלנו החלטה והתחלנו את התהליך, השקענו זמן ולא מעט כסף – עכשיו הצמחיה נראית מדהים, בין אם באדנית, בכד או באדמה. עם זאת, רבים מאיתנו מוצאים את עצמם לא מעט פעמים מתוסכלים מלהתבונן על הצמחים שבוע לאחר השתילה, ולא מרוצים (בלשון המעטה) מנראות הגינה שלהם לאחר השתילה.. וכשמדובר בגינה שלמה, התסכול הוא גדול במיוחד. למרבה השמחה, יש פתרון – מערכת השקיה טובה. המערכת מסירה מכם את הדאגות והאחריות בכל מה שנוגע להשקיה סדירה של הצמחים ומאפשרת לכם שקט נפשי מקסימלי:  ( אולי מעט מוגזם?) לא תצטרכו למהר בבוקר לא תצטרכו למהר בערב תוכלו לצאת לטייל בכיף תוכלו לצאת לנופש בחיוך ובעיקר, תסמכו על מערכת ההשקיה לעשות את שלה.

ממה המערכת מורכבת?

  • יציאת מים להזנה
  • שיבר לסגירה/ פתיחה של המים – השיבר ישמש לסגירת המים בימים גשומים, או לא עלינו, למצבים של פיצוץ בצינור.
  • מחשב השקיה – למחשב ההשקיה ישנה חשיבות רבה לכלל המערכת, הוא זה שמעביר את פקודת פתיחת הברז החשמלי להזנת המים לפי הגדרתנו.
  • ברז חשמלי – הברז החשמלי הוא חלק מהבקר שמקשר בין המחשב לברז. הברז הוא זה שמזין את המים לאחר קבלת הפקודה מהמחשב.
  • וסת לחץ – דואג לויסות נכון של המים לצנרות ההשקיה ובכך מונע זרימה מיותרת של מים, או לא עלינו – פיצוצים בצנרות.
  • פילטר/ סנן מים- סנן כשמו כן הוא, מונע חדירה של עצמים מיותרים לצנרת, ובכך מונע נזילות, פיצוצים ומשאיר את המים נקיים.
  • ארון – הארון משמש הגנת כיסוי לכל המערכת, אומנם הוא לא אלמנט חובה, אך מאוד מומלץ שיהיה אחד כזה על מנת שיוכל להוות מקור הגנה מפני גשמים, מקום בטוח מילדים סקרניים וכו'.
  • משאבת דשן – כמו הארון גם הדשן אינו חובה במערכת ההשקיה שלנו אך מומלץ מאוד. צריך לקחת בחשבון שמשאבת הדשן מחייבת בהתקנת מז"ח (מונע זרימה חזרה) ובנוסף ג'ריקן שיכיל את הדשן.
כיום, רוב המערכות המשווקות הן מערכות השקיה אוטומטיות, אמנם עדיין קיימת האפשרות לעבוד עם מערכת השקיה שאינה אוטומטית.

יתרונות למערכת השקיה אוטומטית

* פועלת בצורה אוטומטית, אינה צריכה תזכורות או הגדרות חוזרות ונשנות ( למעט תכנון מחדש בעונות מעבר). * בשונה מאיתנו, שלחץ החיים לפעמים גובר עלינו וגורם לנו לשכוח מההשקיה או שסתם החלטנו לנפוש כמה ימים מחוץ לבית ולא זכרנו לעשות דברים מסוימים, מערכת ההשקיה האוטומטית תמשיך את עבודתה ותדאג להזנת הצמחים שלנו באמצעות השקיה. * המערכת מזינה את הצמחים לפי ההגדרה שלנו, לפי כמות, זמן ובצורה שתטיב עם הצמחים שלנו. * חיסכון משמעותי בהוצאות המים.

התאמת מערכת השקיה לצרכי הגינה שלכם – כך עושים את זה נכון

חשוב להתאים את מערכת ההשקיה המתאימה לכל גינה לפי המאפיינים שלה, ועל כך נרחיב: בתכנון הגינה והתאמת המערכת הנכונה לה, עלינו לבחון את הנתונים הבאים –
  • גודל הגינה
  • סוגי צמחים (שמש / צל)
  • גינת מרפסת או גינה על הקרקע
  • האם מתוכנן דשא חי?
  • האם מתוכנן שתילת עצים?

נסביר בקצרה –

במערכת ההשקיה ישנם "ברזים" שמהם המים מוזנים לצנרות ההשקיה. ישנם מצבים בהם גודל הגינה דורש פיצול של כמות והפעלת הברזים, מכיוון שוויסות המים או לחץ המים אינו יכול להזין את כל השטח. בנוסף לזה עלינו לבחון איזה צמחים עתידים להישתל או קיימים בגינה. לדוגמה – אם בתכנון לשתול בגינה עצים נצטרך להקדיש ברז אישי להזנת העצים מהסיבה שעצים זקוקים לליטרים מרובים יותר של מים לעומת עציצי פרחים שזקוקים לפחות, בייחוד אם נשתול אותם באדניות וכדים בגינת מרפסת. דשא חי בגינה בשילוב עם שתילת צמחים נוספים מחייב אותנו ב"ברז" אחד לפחות שישולב יחד עם "מערכת המטרה". נשמח לתת לכם מידע נוסף לגביי מערכות השקיה אוטומטיות. לפרטים נוספים, צרו איתנו קשר.

בואו להפוך חלום למציאות

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם!

צריכים עזרה?